Over Elise

Elise Geers studeerde Vrije Kunsten aan Sint-Lukas Brussel en maakte tijdens haar Master kennis met de edelsmeedkunsten in de Stedelijke Academie voor Schone kunsten in Sint-Niklaas.

De keuze om Edelsmeedkunsten in avondschool te volgen kwam er als een soort van distractie, een bezig zijn met de materie als een rustpunt.

Dit rustpunt werd een vrijheid, een creëren zonder zwaarte. Op aanraden van haar docente Hilde Van Belleghem volgde Elise het tweede jaar juweelontwerp aan Sint-Lukas Antwerpen onder Hilde Dedecker. Deze stap was voor Elise belangrijk om beter inzicht te krijgen in de geschiedenis van het (contemporaine) juweel.

Gepassioneerd door de materie en de techniek volgde Elise een opleiding tot edelsmid aan Syntra West. Haar conceptuele achtergrond in de beeldende kunsten en haar technische vaardigheden resulteren in een collectie hedendaagse juwelen.

Designs Elise

Collectie Elise Geers

Elise Geers ontwerpt en vervaardigt ambachtelijke juwelen in edele metalen al dan niet met natuurlijke edelstenen. Haar juwelen worden met de nodige zorg en precisie handgemaakt in gelimiteerde oplages. Hierdoor staat ze garant voor duurzame stukken.

 

Haar juweelontwerpen bestaan uit het secuur plaatsen van lijnen en vlakken. Hiermee herleidt ze haar juwelen tot enkele kernbewegingen, die op een subtiele, poëtische of krachtige vorm het lichaam als het ware doorsnijden. Ze reiken verder of vertalen de onmogelijkheid hiervan.

 

Elise Geers haar levensverhaal, haar conceptuele achtergrond in de beeldende kunsten en haar technische vaardigheden resulteren in een collectie krachtige hedendaagse juwelen.

Bekijk collectie

Tailor made jewellery

Van oudsher dragen juwelen, naast de evidente esthetische functie, een veel diepgaandere betekenis met zich: ze symboliseren een verbintenis met goden of geliefden, ze geven uitdrukking aan een levensvisie of ze accentueren iemands persoonlijkheid. Er wordt niet zomaar een juweel gedragen, er wordt uitgedragen waarin iemand wil geloven.

Elise Geers geeft vorm aan datgene waarin jij wenst te geloven, door middel van een uniek, persoonlijk juweel voor jezelf of je geliefden.

Hoe gaan we te werk? Maak een afspraak bij E Juweelier en bespreek samen met Elise wat je wenst uit te drukken. Heb je zelf iets in gedachten? Dat is prima! Maar net zo goed tast je volledig in het duister. Neem alvast foto’s of voorwerpen mee die belangrijk zijn voor jou of voor de persoon die het juweel zal dragen en denk al even na over wat het juweel moet representeren. Samen gaan we op zoek en komen we uit op dat ene, ideale stuk dat staat voor waarin jij gelooft.

Maak een afspraak