Over Elise

Elise Geers is de oprichtster van E juweelier. Zij studeerde Vrije Kunsten aan Sint-Lukas Brussel en maakte tijdens haar Master kennis met de edelsmeedkunsten in de Stedelijke Academie voor Schone kunsten in Sint-Niklaas.

De keuze om Edelsmeedkunsten in avondschool te volgen kwam er als een soort van distractie, een bezig zijn met de materie als een rustpunt.

Dit rustpunt werd een vrijheid, een creëren zonder zwaarte. Op aanraden van haar docente Hilde Van Belleghem volgde Elise het tweede jaar juweelontwerp aan Sint-Lukas Antwerpen onder Hilde Dedecker. Deze stap was voor Elise belangrijk om beter inzicht te krijgen in de geschiedenis van het (contemporaine) juweel.

Gepassioneerd door de materie en de techniek volgde Elise een opleiding tot edelsmid aan Syntra West. Haar conceptuele achtergrond in de beeldende kunsten en haar technische vaardigheden resulteren in een collectie hedendaagse juwelen.

Designs Elise

Collectie Elise Geers

Elise Geers ontwerpt en vervaardigt ambachtelijke juwelen in edele metalen al dan niet met natuurlijke edelstenen. Haar juwelen worden met de nodige zorg en precisie handgemaakt in gelimiteerde oplages. Hierdoor staat ze garant voor duurzame stukken.

 

Haar juweelontwerpen bestaan uit het secuur plaatsen van lijnen en vlakken. Hiermee herleidt ze haar juwelen tot enkele kernbewegingen, die op een subtiele, poëtische of krachtige vorm het lichaam als het ware doorsnijden. Ze reiken verder of vertalen de onmogelijkheid hiervan.

 

Elise Geers haar levensverhaal, haar conceptuele achtergrond in de beeldende kunsten en haar technische vaardigheden resulteren in een collectie krachtige hedendaagse juwelen.

Bekijk collectie

Tailor made jewellery

Van oudsher dragen juwelen, naast de evidente esthetische functie, een veel diepgaandere betekenis met zich: ze symboliseren een verbintenis met goden of geliefden, ze geven uitdrukking aan een levensvisie of ze accentueren iemands persoonlijkheid. Er wordt niet zomaar een juweel gedragen, er wordt uitgedragen waarin iemand wil geloven.

Elise Geers geeft vorm aan datgene waarin jij wenst te geloven, door middel van een uniek, persoonlijk juweel voor jezelf of je geliefden.

Hoe gaan we te werk? Maak een afspraak bij E Juweelier en bespreek samen met Elise wat je wenst uit te drukken. Heb je zelf iets in gedachten? Dat is prima! Maar net zo goed tast je volledig in het duister. Neem alvast foto’s of voorwerpen mee die belangrijk zijn voor jou of voor de persoon die het juweel zal dragen en denk al even na over wat het juweel moet representeren. Samen gaan we op zoek en komen we uit op dat ene, ideale stuk dat staat voor waarin jij gelooft.

Maak een afspraak

The shop

E juweelier is een platform voor hedendaagse Belgische en internationale juweel/ontwerpers. De focus van de winkel ligt op contemporaine juwelen met de nadruk op kwaliteit en draagbaarheid. E juweelier staat voor originele ontwerpen met een duidelijke visie. Ook specifieke wensen van de klant krijgen vorm in het atelier. In samenspraak wordt er een ontwerp gecreëerd dat volledig voldoet aan de persoonlijkheid van de klant.

E juweelier is a platform aimed at jewelry designers, giving them the opportunity to show of their pieces, bringing jewelry design closer to the public. We focus on contemporary jewelry but also the necessity for quality and wearability: we want our pieces to be seen, to be bought, to be worn. We encourage the use of different materials and advanced experimental methods; nevertheless the emphasis is on the end product.

E juweelier promotes strong pieces representing a clear vision based on respect both for the designs and the designers as well.

We hope to meet you at our flagship store. And now please put on y/our jewels.

Onze designers